Колодій

Колодій

| Comment 0

Колодій – суто українське свято, якому немає аналогів у інших народів.

Попри те, що найзвичнішою стравою у наші дні для нас є млинці, у давнину в Україні на Масличному тижні, під час свята, українці частіше їли вареники.

Вареники, що символізували молодий Місяць, готували з сиром, які вживалися з маслом чи сметаною,також готували вареники з картоплею або капустою. Саме жіноча енергетика, порівнювалася з місяцем, а вареники за формою якраз нагадують півмісяць. Недарма одна з назв Масниці – Бабин тиждень. Вареники їли всі в родині, ними й пригощали гостей. Вареники були в пріоритеті цього тижня. Вчителі та кухарі Ліцею 17 Олександрійської міської ради,теж не залишися осторонь цього свята і приготували вареники з картоплею та шкварками аби пригостити жителів міста! Колодія величаймо-Весну зустрічаймо!